Waarom Unreal Engine

Terug naar hoofdpagina

Als het om BIM en VR gaat, dan heb je enerzijds plugins voor de tekensoftware zoals:

Zover ik het kan overzien, zijn het allemaal plugins waarvoor je moet betalen. En vraag ik mij af in hoeverre je extra functionaliteit kan toevoegen.

Anderzijds zijn er de game-engines. Met deze game engines worden top games gemaakt, maar deze tools worden ook steeds meer voor andere zaken ingezet zoals architectuur en animaties. De grafische mogelijkheden zijn top of the bill en de extra functionaliteit die je kan toevoegen is onbegrensd. Ze zijn ook gratis. Het gaat om

En waarom ik dan voor Unreal Engine kies? Ik denk dat het komt door Unreal Tournament, bij 20 jaar geleden speelde ik dat speel voor het eerst tegen één van mijn toen nog hele jonge zoontjes en werd ik door hem afgeslacht. 

Algemeen filmpje Unreal Engine. Ja Fortnite is gemaakt met Unreal Engine :

Korte impressie importeren Revit in Unreal Engine :

Voorbeeld importeren vanuit Revit

Lijst met features https://www.unrealengine.com/en-US/studio/features

Voorbeeld van een woning in VR

https://www.youtube.com/watch?v=opjupX1zGxQ

Voorbeelden architectuur

Onderstaande filmpje is van 2015. Unreal kondigde aan gratis (onder voorwaarden)  te zijn en kan omgaan met enorme werelden.

Share Button

One thought on “Waarom Unreal Engine”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.